KBÜ Projeleri '‘İnovasyon Türkiye 2013' Fuarında

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türk Patent Enstitüsü ve TÜBİTAK desteği ile 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘İnovasyon Türkiye 2013’ Fuarında Karabük Ünivers

EĞİTİM 25.10.2013 12:30:42 0
KBÜ Projeleri

‘İnovasyon Türkiye 2013’ Fuarında Yükseköğretim Kurulu, Türkiye Bilimsel ve Teknoloji Araştırma Kurumu`nun desteklediği 60 üniversiteden öğrenci projeleri ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı`nın desteklediği teknopark ve tekno girişim firmalarının projeleri olmak üzere toplam 588 yerli proje sergileniyor. Türkiye’de firma ve kuruluşların kendi Ar-Ge merkezlerinde veya Teknopark, Tekmer gibi teknoloji merkezlerinde, araştırılmış, patenti alınmış, geliştirilmiş en ileri aynı zamanda da en yenilikçi projelerin ulusal ve uluslararası tanıtımını yapmak ve tüm girişimci kurum, kuruluş ve iş adamlarını aynı çatı altında toplayarak hızla sanayiye kazandırılmasının amaçlandığı ‘İnovasyon Türkiye 2013’ fuarının açılışı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Bakanı Mehmet Büyükekşi’nin katılımıyla gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesinin de 15 yeni projesiyle yer aldığı ‘İnovasyon Türkiye 2013’ fuarına Üniversiteyi temsilen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emrah Deniz, Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Birhan Işık ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç katıldı.
Dört gün boyunca İstanbul Fuar Merkezinde devam edecek olan ‘İnovasyon Türkiye 2013’ Fuarının ilk gününde KBÜ’nün projeleri, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.


Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °
Cumartesi 16.6 ° / 3.4 °